kep

HOROSZKÓP ÉS DRÁGAKÖVEKKos (03. 21–04. 20.)


Rubin: Az ókorban a boldogság jelképének tekintették. A kő megszünteti a szomorúságot, szerencsét hoz viselőjének, kedvezően hat az igyekvőre. Ájulás, általános fáradtság és alacsony vérnyomás ellen hatásos. Támogatja a vérkeringést, megóvja a szervezetet a fertőzésektől, elősegíti a vírusfertőzések leküzdését, csillapítja a fájdalmat és enyhíti a Kos-szülöttek életét gyakorta megkeserítő fejfájást. Ez a vérvörös kő a szív- vagy gyökércsakrára helyezve erőt és energiát ad, segít leküzdeni a hangulatingadozásokat, elősegíti a belső egyensúly megteremtését.  
 
Gránát: Csökkenti a Kosokra jellemző hiperaktivitást, erősíti az önbizalmat, büszkeséget kölcsönöz viselőjének, a gyökércsakrára helyezve enyhíti a bőrrel kapcsolatos panaszokat, stabilizálja a vérnyomást, és elűzi a lehangoltságot.


Bika (04. 21–05. 20.)

Lazúrkő: A csillagos éjszaka kozmikus jelképe. Keleten mindenütt titokzatos kék kőnek nevezik, amely kétségtelenül segít az ártó szellemek, a rosszindulat ellen.

Smaragd: Fokozza az érzéki vonzerőt, segít megőrizni a fiatalságot, megvédi viselőjét a szembetegségektől, az epilepsziától, a vírusfertőzésektől, az epe- és májbetegségektől, megszünteti az érzelmi blokádot, és mivel erőteljes regeneráló hatással rendelkezik, elősegíti a betegségekből való felépülést.    

Türkiz: Elűzi a depressziót, a lámpalázat, segít úrrá lenni a gátlásokon, védelmet nyújt a mérgek és szennyező anyagok káros hatása ellen.

Rózsakvarc: Viselőjének szerencsét hoz a szerelemben, megóvja tulajdonosát az elektroszmog ártalmas hatásaitól. A szívcsakrára helyezve segít viselőjének leküzdeni az érzelmi sérülések okozta fájdalmat.


Ikrek (05. 21–06. 21.)

Topáz: Semlegesíti az ártó szándékot, ezért hatása különösen áldásos. Aranykőnek is mondják, amely elősegíti szerelmes kapcsolatok létrejöttét. Gyógyítja a kötőhártya-gyulladást, megszünteti az étvágytalanságot, kedvezően befolyásolja a szív, a központi idegrendszer és a lép működését, a napfonat-csakrára helyezve megnyugtatja a lelket, enyhíti a depressziót, segít leküzdeni az idegességből eredő fejfájást, s az Ikrek- szülöttekre általában jellemző kapkodást és idegességet.

Achát: Enyhíti az idegeskedés okozta gyomorpanaszokat, kedvezően befolyásolja a szellemi képességeket, különösen a beszédkészséget. Az achát energiái megóvják a magzat egészségét, ezért nem árt, ha várandós anyukák viselik a nyakukban vagy gyűrűbe foglalva.


Rák (06. 22–07. 22.)

Hegyikristály: Megfogható, de mivel át lehet rajta látni, olyan, mintha nem is létezne. A jövőbelátás, az okosság, a titokzatos hatalom jelképe.

Gyöngy: Jelentős mennyiségű kalciumot tartalmaz, így megóv a csontritkulástól. Aki gyöngyöt visel, az a legkedvezőtlenebb helyzeteket és képes a javára fordítani. A gyöngy segíti viselőjét abban is, hogy feldolgozza a múltból eredő sérelmeit.

Holdkő: Elősegíti a termékenységet, serkenti a nyirokkeringést, megakadályozza a hormonzavarok kialakulását, enyhíti a menstruációs panaszokat, utazáskor megoltalmaz.


Oroszlán (07. 23–08. 23.)

Gyémánt: A kövek királynője. Az istenek ajándéka, természete, akár a Buddháé, megváltoztathatatlan. Fokozza az önbizalmat, megsokszorozza a szervezet öngyógyító energiáit, kedvezően befolyásolja az erőnlétet, segít kivédeni a szélütést, a kőképződést, a sárgaságot, a köszvényt és a szervezet idő előtti elhasználódását. A gyémánt megóvja viselőjét a csontokkal és mirigyekkel összefüggő betegségektől.

Borostyán: Kedvező hatással van a szív működésére, megszünteti a kimerültséget, pozitív energiákkal tölt fel, kiegyensúlyozza a hormonszintet, erősíti a májat és a lépet, enyhíti az asztmás eredetű rosszulléteket, a fül- és fogfájást, valamint segít kilábalni a bronchitiszből.


Szűz (08. 24–09. 23.)

Jáspis: Nőies kő, az élet köve, erőt ad viselőjének. Zöld színe a fiatalság és a halhatatlanság jelképe. Megakadályozza az epe-, máj- és vesebetegségek, a gyomorgörcsök kialakulását, a bőrrel közvetlenül érintkezve erővel és vitalitással ajándékozza meg viselőjét.

Tigrisszem: Fokozza az összpontosító képességet, az önbizalmat, feloldja a fizikai és pszichikai gátakat, a mellre helyezve enyhíti az asztmás panaszokat és segíti viselőjét olyan helyzetekben, amikor határozottnak kell mutatkoznia.

Aranytopáz: Növeli viselője kreativitását, a napfonatcsakrára helyezve elűzi a borús gondolatokat és a depressziót, megóvja viselőjét az álmatlanságtól, az emésztési bántalmaktól és a kimerültségtől, stabilizálja a vérkeringést, segít levezetni az idegességet és megelőzni a visszerek és az aranyér kialakulását. Rezgéseivel a májpanaszok is elmulaszthatók.


Mérleg (09. 24–10. 23.)

Smaragd: Az alkimisták szerint Hermész köve, az időről időre való megújulás kifejezője. Az erő, a tavasz és a fejlődés jelképe.

Opál: Serkenti az anyagcserét, és segít megszabadulni az „érzelmi szmogtól”. Ez utóbbi különösen fontos a Mérleg-szülöttek számára, akik mindenkivel békében akarnak élni, mindenkinek meg akarnak felelni. Az opál segítségével békét köthetnek azokkal, akiket valamivel magukra haragítottak. A néphit szerint a szivárvány színeiben ragyogó opál jelentős mértékben fokozza az erotikus vonzerőt, erősíti a szívet, kedvező hatása van a gyomor- és bélműködésre, elűzi a depressziót, valamint a sötétségtől való félelmet.    

Turmalin: Megvéd a balesetektől, a memóriazavaroktól, normalizálja a vérnyomást, a szívcsakrára fektetett kő pedig eloszlatja a gondokat és aggodalmakat.

Korall: Támogatja a vérképző szervek működését, elűzi a melankóliát és fokozza a kreativitást.


Skorpió (10. 24–11. 22.)

Gránát: A tettek kövének nevezik. A szerelem istennőjének, Vénusznak a
jelképe. Tőle van a szenvedély, a láng. A gránát megóv a balszerencsétől, sebezhetetlenné tesz, tisztítja a vért, enyhíti a reumás panaszokat, a gyökércsakrára helyezve fokozza a nemi vágyat, megszünteti az impotenciát és a frigiditást, megakadályozza a pattanások és kiütések kialakulását. Aki ezt a követ viseli, annak a titkok vagy rejtélyek felderítése sem okozhat problémát.  

Hematit: Mivel a hematit bátorságot ad, sebezhetetlenné tesz és megóv a veszélyektől, a harcmezőre induló katonák előszeretettel viselték talizmánként. Fokozza a vér- és a sejtképzést, vérzéscsillapítóként hat, a gyökércsakrára fektetve pedig segíti a betegségekből való gyors felépülést. Aki álmatlanságtól szenved, tegyen egy követ a párnája alá.

Jáspis: Tisztítja és méregteleníti a vért, kedvező hatása van a női szervek működésére, megkönnyíti a vese- és hólyagkövek kiürülését, és megszünteti az orrvérzést. A jáspiskövekből készült nyakék segít leküzdeni a vashiányt és a vérszegénységet.  


Nyilas (11. 23–12. 21.)

Türkiz: Az aztékok, illetve a törökök a Nap-isten kövének nevezik. Erős kisugárzása van, elűzi a gonosz szellemeket.

Zafír: Segít megszüntetni a Nyilasokra igencsak jellemző nyugtalanságot, láz- és vérnyomáscsökkentőként is beválik, a homlokcsakrára helyezve jótékonyan hat a szemre, és serkenti az agy működését. A zafír a „hit és a lelki béke” köve, segít megőrizni az ifjúságot, és enyhíti az isiászt kísérő fájdalmat.


Bak (12. 22–01. 20.)

Ónix: Az éjszakák kövének is nevezik, Indiában földöntúli erőt tulajdonítanak neki: megvéd a rossz szellemektől – illetve akik vágynak rá, azoknak meghozza az igaz szerelmet. Fekete színével, átláthatatlanságával mélységet és némi titokzatosságot sugároz. Jó hatást gyakorol a körmökre, a hajra és a bőrre, fokozza a kitartást, megóvja tulajdonosát a balesetektől és a keringési bántalmaktól. Az összpontosítást támogató hatása pedig igencsak kapóra jön a munkamániára és szellemi túlterheltségre hajlamos Bakoknál.

Tigrisszem: Védelmet és biztonságot sugároz. Támogatja a befelé fordulást, de elevenné és fogékonnyá teszi a szellemet. A napfonatcsakrára helyezve meleget sugároz, segíti az influenzából való gyors felépülést, és enyhíti a Bakoknál oly gyakori reumatikus panaszokat.
 

Vízöntő (01. 21–02. 19.)

Ametiszt: A mértékletesség, a szellem köve, alázatossá és békéssé tesz. Fokozza az intuíciót, magához vonzza a jótékony hatású energiahullámokat, és távol tartja azokat a rezgéseket, amelyek árthatnak a testnek és a léleknek. Enyhíti a gyász okozta fájdalmat, csökkenti a színvakságot, jótékonyan hat a hasnyálmirigyre, és segít tulajdonosának leküzdeni az alkoholizmusra való hajlamot. Gyógykövek a mandulagyulladásnak, a légúti panaszoknak, tisztítja az aurát, megvéd a negatív hatásoktól, a mérgezésektől, az alkohol- vagy drogfüggőségtől, a rémálmoktól, megszünteti a pigmentfoltokat, enyhíti az ödémát, csökkenti a szervezetet ért stressz hatását, és fájdalomcsillapító hatással is bír.


Zafír: A buddhisták szent kőnek tartják, de a katolikus főpapok is előszeretettel viselnek zafírral ékesített gyűrűt. Nem véletlenül: a kő varázslatos kéksége állandóan emlékezteti viselőjét az istenek jelenlétére. A kék zafír rezgései csökkentik a lázat és a vérnyomást, megóvják a szervezetet a korai öregedéstől, a homlokcsakrára és a szemekre helyezett kövekkel pedig ki lehet kezelni szembetegségeket, látászavarokat.


Halak (02. 20–03. 20.)

Akvamarin: A tenger kövének nevezték egykor, a vihartól védte a hajósokat. A hagyomány a misztikusok és gyógyítók kövének tartja. Javítja az erőnlétet, csökkenti az agressziót, a homlokra vagy a szemekre fektetve élesíti a látást, fejleszti a beleérző-képességet, megvilágosítja a szellemet és bátorságot ad, megakadályozza a torok-, máj- és szembetegségek kialakulását, és enyhíti a fogfájást. Jó hatása van a légutakra és a tüdőre, csökkenti az allergiás eredetű bőrpanaszokat.


Jade: Ez a finom és lágy kő békét és harmóniát sugároz arra, aki a közelében tartózkodik. Az ókori Egyiptomban amulettként viselték a jadéból készült figurákat, amelyeknek misztikus erőt tulajdonítottak. Mexikóban a spanyol hódítók csodálkozva tapasztalták, hogy a „bennszülöttek” ezzel a kővel kúrálták a vesebetegségeket. A néphit szerint hosszú életet ad viselőjének, bőséges gyermekáldást biztosít, megkönnyíti a szülést, és megóvja tulajdonosát a balesetektől. Terméketlenség esetén ajánlatos a szexcsakrára helyezni, szüléskor pedig kézben tartani.  


ZODIÁKUSOKHOZ TARTOZÓ KÖVEK :

• KOS: gyémánt, vérkő, ametiszt, karneol, gránát, rubin
• BIKA: zafir, karneol, rózsakvarc, achát, smaragd, turmalin
• IKREK: kalcedon, aranyberill, topáz, tigrisszem, karneol, achát, akvamarin, nemestopáz
• RÁK: smaragd, krizopráz, aventurin, opál, gyöngy, holdkő
• OROSZLÁN: rubin, hegyikristály, atopáz, tigrisszem, borostyán, gyémánt
• SZŰZ: topáz, jáspis, nefrit, karneol, sárga achát, sárga zafir
• MÉRLEG: akvamarin, topáz, opál, koráll, lapis lazuli
• SKORPIÓ: gránát, karneol, topáz, turmalin
• NYILAS: türkiz, kalcedon, topáz, krizolit, lapis lazuli, zafir, kvarc
• BAK: onix,krizopáz,rubin,macskaszem,malachit
• VIZÖNTŐ amatiszt, türkiz, sólyomszem, gránát, cirkon, akvamarin
• HALAK: koráll, ametiszt, zafir, holdkő, krizolit


Hónapokhoz tartozó kövek:

• Január: gránát, rózsakvarc, opál
• Február: ametiszt, ónix
• Március: akvamarin, jáspis
• Április: gyémánt, hegyikristály
• Május: smaragd, krizopráz
• Június: gyöngy, holdkő
• Július: rubin, karneol, opál
• Augusztus: peridot, aventurin
• Szeptember: zafir, lapis lazuli
• Október: turmalin, opál
• November: cirkon, türkiz
• December: topáz, tigrisszem